Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Generali Česká Cup Hokejovou extraligu čeká před sezonou pohár

Hokejovou extraligu čeká před sezonou pohár

foto: Petr Pelíšek

21. 05. 2020 - 15:00

Fanoušci i týmy české nejvyšší hokejové soutěže se mají nač těšit. Před základní částí se odehraje nový pohár, který ponese název Generali Česká Cup. Pohár bude hrát celkem šestnáct týmů – ke 14 účastníkům Tipsport extraligy se přidají dva kluby Chance ligy. Informoval o tom web hokejového svazu

Hrát se začne ve čtyřech skupinách po čtyřech týmech 4. srpna 2020, finále je na programu 15. a 22. září 2020. Zápasy se budou vysílat na České televizi a O2 TV Sport, případně na HokejkaTV.cz. Pohár se bude pořádat i jako podpora extraligových klubů, které kvůli pandemii koronaviru přišly o vyřazovací část sezony, tedy i o značnou část příjmů. Není tak překvapením, že se zástupci extraligových klubů na jeho realizaci jednomyslně shodly.

Vítěz Generali Česká Cupu získá finanční odměnu 1 milion korun, poražený finalista 500 tisíc korun. Odměnu do poháru věnuje generální partner Tipsport extraligy ledního hokeje společnost Tipsport.

„Chtěli bychom pozvat všechny hokejové fanoušky ke sledování Generali Česká Cupu a podpoře jejich oblíbeného klubu, a to buď nejlépe přímo na stadionech, či u televizních obrazovek. Věřím, že stejně jako hráči budou po vynuceném předčasném ukončení play off natěšení a utkání bude provázet dobrá atmosféra a nasazení na ledě i v hledišti navzdory opatřením, která bohužel ještě mohou v srpnu trvat,“ říká Marián Zelko, marketingový ředitel Generali České pojišťovny.

Týmy jsou rozděleny po čtyřech do 4 základních skupin. V těch odehrají utkání dvoukolově každý s každým. Za výhru ve skupině budou 3 body, za výhru v prodloužení nebo na nájezdy získá vítěz 2 body, poražený 1 bod. Délky přestávek, prodloužení a počet nájezdů jsou stejné jako v základní části extraliy. Týmy, které skončí po základní skupině na 1. a 2. místě, postoupí do play off.

Play off se bude hrát formátem čtvrtfinále, semifinále a finále. V každém z těchto kol odehrají týmy 2 utkání – domácí a venkovní. Dále postupuje tým s lepším skóre. Pokud je skóre po dvou utkáních nerozhodné, hraje se po 2. utkání desetiminutové prodloužení 4 na 4, pokud se nerozhodně ani v něm, rozhodnou o postupujícím ze série nájezdy, 5 na každé straně.

Rozdělení do skupin:
Skupina A: Sparta Praha, Škoda Plzeň, České Budějovice, Kladno
Skupina B: Liberec, Mladá Boleslav, Litvínov, Karlovy Vary
Skupina C: Kometa Brno, Hradec Králové, Pardubice, Olomouc
Skupina D: Třinec, Vítkovice, Zlín, Přerov

Program 1.kola – 4. srpna
HC Sparta Praha – ČEZ Motor České Budějovice
HC Škoda Plzeň – Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec – HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary
HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice
HC Olomouc – Mountfield HK
HC Oceláři Třinec – HC Zubr Přerov
PSG Berani Zlín – HC VÍTKOVICE RIDERA

Další články