Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

Mistrovství zrušeno Hokejový šampionát se letos hrát nebude

Hokejový šampionát se letos hrát nebude

foto: iihf.com/

21. 03. 2020 - 16:01

Mistrovství světa v ledním hokeji 2020 bylo zrušeno, dnes to potvrdila Rada IIHF. Rozhodnutí bylo přijato kvůli probíhající pandemii koronavirů (COVID-19). Vzhledem k současným okolnostem a po diskusích s různými zúčastněnými stranami Rada IIHF rozhodla, že mistrovství světa v ledním hokeji do roku 2020 IIHF v Curychu a Lausanne se nemůže uskutečnit.  Uvedl to eb IIHF.

„Je to tvrdá realita, které musí čelit mezinárodní hokejová rodina, ale kterou musíme přijmout,“ řekl prezident IIHF René Fasel. „Koronavírus je celosvětový problém a vyžaduje velké úsilí vládních orgánů v boji proti jeho šíření. Musíme udělat vše pro to, abychom podpořili tento boj. Musíme prozatím sport odložit a podporovat jak vládní orgány, tak hokejovou rodinu,“ podotkl.

„Přijímáme toto rozhodnutí Rady IIHF,“ řekl Gian Gilli, generální tajemník organizačního výbor letošního světového šampionátu. „Ale je to pro nás samozřejmě velké zklamání. Je to výjimečná situace pro všechny,“ uvedl Gilli.

Rozhodnutí zrušit mistrovství světa bude mít dalekosáhlý dopad na IIHF a její partnery, jakož i zúčastněné týmy a členské národní asociace IIHF.

Každoroční kongres IIHF, který se měl konat v Curychu ve dnech 21. až 23. května 2020, byl odložen. Rada IIHF bude v nadcházejících týdnech komunikovat a diskutovat o všech dostupných prostředcích k vyhodnocení organizačních a sportovních důsledků zrušení mistrovství světa v ledním hokeji a také o konání kongresu v Curychu později.

Podle IIHF je zřejmé, že není možné přemístit mistrovství světa do jiné země. Potenciální scénář odložení šampionátu na další rok je třeba projednat v rámci kongresu, když pořadatelské země dalších šampionátů jsou stanoveny do roku 2025.

Pro fanoušky ledního hokeje, kteří se chystali zúčastnit mistrovství světa v Curychu a Lausanne a mají již zakoupené vstupenky, chystá IIHF pokyn.

Mistrovství světa v ledním hokeji se letos hrát nebude. Šampionát, který se měl konat v květnu ve Švýcarsku, byl zrušen. Dnes o tom rozhodla IIHF (Mezinárodní hokejová federace).

Další články