Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Ještě ale zůstane Hrošovský přestoupí do Genku

Hrošovský přestoupí do Genku

foto: fcviktoriacz

09. 07. 2019 - 13:09

Záložník Patrik Hrošovský opustí plzeňskou Viktorii a přestoupí do Genku. Než se však do Belgie natrvalo přesune, pomůže ještě na západě Čech v boji o evropské poháry. Oba kluby se na tom domluvily v závěru minulého týdne.

Intenzivní jednání jsou u konce, zástupci Viktorie Plzeň se dohodli na přestupu Patrika Hrošovského do begického Genku, tedy do týmu aktuálního belgického mistra, který se chystá na start v základní skupině Ligy mistrů. Přestupovou sumu se oba kluby dohodly nezveřejňovat.

V neděli odcestoval sedmadvacetiletý záložník do nového působiště, aby absolvoval nezbytnou lékařskou prohlídku. Následně se však vrátí do Plzně. Viktorii totiž bude ještě k dispozici pro úvodní kola ligové soutěže a předkola evropských pohárů. „Mohu potvrdit dohodu klubů, podle níž Patrik přestoupí až v průběhu měsíce srpna. Bude nám tedy k dispozici pro dvojzápas s Olympiakosem Pireus i další utkání předkol evropských pohárů, které se odehrají následně,“ potvrzuje generální manažer Viktorie Adolf Šádek. Vzápětí doplňuje, že jediné předkolo, do kterého by hráč nezasáhl, je případné play off Ligy mistrů. „Vzhledem k tomu, že Genk čeká start v základní skupině této soutěže, byl by jeho start vyloučený.“

„Jsem rád, že se podařilo vše domluvit ke spokojenosti všech stran. Cítím, že nastal ideální čas vyzkoušet si své první zahraniční angažmá, protože Česko jsem úplně jako zahraničí nebral. Cítil jsem se ve Viktorii vždy skvěle a jsem jí velmi vděčný. A jsem i rád, že mohu teď klubu ještě pomoci zabojovat o Evropu, kterou si určitě zaslouží,“ okomentoval přestup Patrik Hrošovský. „Zahrál jsem si zde Ligu mistrů, zažil mistrovské oslavy a další množství nádherných zážitků, na které nikdy nezapomenu. Zároveň chci poděkovat fanouškům Viktorie, kteří mě vždy podporovali a věřím, že mé rozhodnutí nyní pochopí,“ dodal.

Poděkování směrem do Plzně zaznělo i z úst Pavla Zíky z agentury Global Sports, která hráče zastupuje: „Genk o Patrika projevil velký zájem již během sezony a dlouhá jednání probíhala již od poloviny dubna. Chtěl bych poděkovat panu Šádkovi a celé Viktorce Plzeň za vstřícnost a korektní jednání. Jsem moc rád, že se vše podařilo uzavřít ke spokojenosti všech zúčastněných stran.“

Další články