Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Více diváků na fotbale Od září více než polovina kapacity stadionů

Od září více než polovina kapacity stadionů

foto: Petr Pelíšek

02. 09. 2020 - 08:10

Ligová fotbalová asociace velmi uvítala upravené znění Mimořádného opatření, díky kterému bude za splnění stanovených podmínek možné obsadit i více než polovinu kapacity stadionů.

Kluby mohou od září, tedy počínaje třetím kolem FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY navýšit počet diváků na svých utkáních a to tak, že celková maximální divácká kapacita na utkáních čítá vždy 1000 osob + 50% zbývající celkové kapacity stadionu (například u stadionu s běžnou kapacitou 17 tisíc diváků tak bude při splnění ostatních podmínek moci od 1. září na ligový zápas až 9 tisíc diváků), přičemž je však nutné respektovat omezení maximálního počtu osob v jednom sektoru na 1000 osob a rovnoměrné rozmístění diváků mezi jednotlivé sektory. V sektorech pro stání pak kromě maximálního počtu 1000 diváků v sektoru navíc platí i striktní pravidlo využití maximálně 50 % sektoru.

Nové mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví znamená pro kluby velkou úlevu. „Díky novému nařízení se klubům výrazně uvolní ruce a na fotbal bude moci přijít více fanoušků, což nás samozřejmě velmi těší. Je to velmi důležitý krok pro fotbal i celý profesionální sport,“ řekl Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace, která bude i nadále jednat se státními autoritami a na základě toho upřesňovat vlastní interní předpisy pro kluby a subjekty, které se podílejí na organizaci ligových utkání. „I nadále je třeba vnímat, že je nutné dbát na dodržování našich hygienických manuálů a protokolu LFA, který budeme v nejbližších dnech upravovat v kontextu zvýšených počtů osob,“ upozornil Dušan Svoboda, předseda LFA. LFA se na svém nejbližším zasedání bude rovněž zaobírat moznosti opět umožnit otevření sektoru pro hostující fanoušky.

Další články