Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

FORTUNA:LIGA Pozitivní případ nákazy v klubu FC Viktoria Plzeň

Pozitivní případ nákazy v klubu FC Viktoria Plzeň

foto: fcviktoria.cz

19. 08. 2020 - 20:54

Ligová fotbalová asociace přijala dnes od klubu FC Viktoria Plzeň zprávu o jednom pozitivním nálezu při povinném testování na přítomnost viru SARS-CoV-2. Pozitivně testováný hráč je bez příznaků nemoci a klub je dle informací LFA v intenzivní komunikaci s místně příslušným orgánem ochrany veřejného zdraví.

V tuto chvíli se LFA i samotný klub budou řídit nově domluvenými pravidly o karanténních opatřeních a vyčkají dalšího postupu Krajské hygienické stanice. Až na základě dalších opatření rozhodne řídící orgán o případném odložení utkání prvního kola FORTUNA:LIGY mezi Plzní a Opavou, kterým by měl být zahájen nový soutěžní ročník v pátek 21. srpna.

„Středeční testování vykázalo jeden pozitivní případ. Klub FC Viktoria Plzeň ihned začal intenzivně komunikovat s Krajskou hygienickou stanicí a vyčká na další postup. O tom, zda je v ohrožení páteční ligový zápas s Opavou, je v tuto chvíli předčasné spekulovat, vše ukážou až následující hodiny. Celý tým čekají hned ve čtvrtek další testy,“ oznámil mluvčí Viktorie Václav Hanzlík. Pokud budou testy negativní, neměl by být dle nových pravidel nijak paralyzován chod celého týmu,“ dodal. FC Viktoria Plzeň nebude celý případ dále komentovat.

Další články