Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Remízu trefil Falta Sigma potvrdila formu, s Plzní má bod

Sigma potvrdila formu, s Plzní má bod

foto: Petr Pelíšek

04. 10. 2020 - 18:36

Před druhou reprezentační přestávkou podzimu hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti Viktorii Plzeň. A byl to souboj čtvrtého se třetím v tabulce. Který nakonec neměl vítěze, duel skončil nerozhodně dva dva.

Sigma šla do utkání oslabena. Hrát nemohl zranění Milan Kerbr, vzhledem ke zdravotním potížím ani Aleš Mandous, Lukáš Greššák a Ondřej Zmrzlý, v rekonvalescenci pokračují Vít Beneš a Jan Štěrba, za béčko jeli do Dolního Benešova hrát Jáchym Šíp a Dominik Radič. Trenér Radoslav Látal tak musel vyřešit, jak nahradit čtyři hráče z dosud úspěšné základní sestavy. Chytal Michal Reichl, poprvé do základní sestavy Sigmy se dostal francouzský defenzivní univerzál Florent Poulolo.

Hosté vstoupili do zápasu aktivněji, než domácí. Drželi míč a hledali cestu do zakončení. Ovšem defenziva Sigma pracovala velmi dobře a nic zásadního jim nedovolila. A naopak to byla Sigma, kdo šel do vedení. Ve 13. minutě rohový kop Falty přizvedl na první tyčce Hála a bylo to 1:0. Ovšem vedení, to Hanákům nevydrželo dlouho. V 17.minutě odcentroval zprava Kayamba a Ondrášek hlavou srovnal. Pak byl obraz hry zase podobný, Plzeň měla častěji v držení míč, nebezpečná ale nebyla. A naopak mohla inkasovat, hned několikrát. Aktivní byl Hála, ale podruhé už neuspěl. Pak si dali hosté málem vlastní branku, Hruška míč vytahoval z podbřevna. A potom si plzeňský brankář poradil i se zakončením Nešpora po centru Hály, to krotil nadvakrát. První půlka tak byla nerozhodná jedna k jedné.

Po přestávce Sigma hosty zaskočila. Zvýšila aktivitu a mohla jít do vedení. V 56. minutě zakončoval po dobré akci zblízka Hála, brankář Hruška reflexivně vyrazil na roh. Hosté měli s hrou domácích evidentní problémy, vysvobodil je z nich rozhodčí Ardeleanu. Ten posoudil kontakt Hubníka s Ondráškem jako nedovolený a nařídil penaltu. Co na tom, že třeba podobný střet Housky s protihráčem nechal jen tak … Pokutový kop proměnil Čermák a Plzeň vedla. Pak měl velmi dobrou šanci Ondrášek, naštěstí pro domácí hlavou z malého vápna minul. V 70. minutě se povedlo Sigmě dobře dohrát útočnou akci a Falta krásnou křižnou střelou srovnal. V závěru zápasu se Hanáci ještě pokoušeli strhnout výhru na svoji stranu, ale dát třetí branku, to už se jim nepovedlo.

„Samozřejmě jsme hrozně rádi za bod. Mrzelo mě, že jsme některé akce nedohráli do gólu, protože byly fakt výborné. Výsledek dva dva nakonec bereme, protože s Viktorií je bod výborný, ona moc bodů ztrácet nebude. Měli jsme velké problémy, máme nějakou marodku, dávali jsme to dohromady na rychlo, už hrál i Poulolo. Obával jsem se, že zemře dřív, ale odehrál to vcelku výborně. Jsme rádi, doufáme, že nás to ještě více nakopne, budeme bojovat dál,“ řekl asistent trenéra SK Sigma Jiří Neček.

„Za stavu dva jedna jsme měli šanci na třetí gól. Ale náš výkon byl nedostatečný na to, abychom mohli vyhrát. Nepodařilo se nám postoupit, takže nám zůstává jen domácí soutěž. Proto bylo podstatné se z toho rychle dostat, i přes bolest, kterou jsme zažili. Dneska bylo pozitivní, že jsme prohrávali a otočili skore. Čeká nás ještě hodně práce, abychom takový zápas otočili, ale výkon určitě nebyl top,“ řekl trenér Plzně Adrián Guľa.

SK Sigma Olomouc – FC Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)

Branky: 13. Hála, 70. Falta – 17. Ondrášek, 63. (pen.) Čermák. Rozhodčí: Ardeleanu –Vlček, Myška. ŽK: Hubník, Breite – Mihálik. ČK: 66. Trenér Látal. Diváci: 2000.

SK Sigma: Reichl – Hála, Hubník, Jemelka, Vepřek – González (83. Zahradníček), Poulolo (90. Látal), Houska (72. Chytil), Breite, Falta – Nešpor (83. Zifčák). Trenér Radoslav Látal.

Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Kovařík – Káčer (75. Bucha), Čermák (81. Beauguel), Kalvach – Kayamba (57. Ba Loua), Ondrášek, Kopic (75. Mihálik). Trenér Adrián Guľa.

Další články