Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Fotbalová reprezentace Trenér Šilhavý nominoval na evropský šampionát

Trenér Šilhavý nominoval na evropský šampionát

foto: Petr Pelíšek

25. 05. 2021 - 11:17

Hned po skončení soutěžního ročníku čeká českou fotbalovou reprezentaci evropský šampionát. Ještě předtím budou na programu přípravná utkání proti Itálii a Albánii, do dějiště EURA se národní tým vydá 9. června. Nominaci dnes zveřejnila fotbalová asociace, čítá pětadvacet jmen.

„Poskládali jsme tým podle našeho nejlepšího svědomí. Bohužel, soupiska není nafukovací a na turnaj nemůžou všichni. V tom je práce trenéra nevděčná. Ale za tímto týmem si stojíme a těmto hráčům věříme. Jsem přesvědčený, že jsme dali dohromady zajímavé mužstvo, které může na EURO dojít co nejdál,“ řekl trenér Šilhavý.

Do nominace zasáhla rozsáhlá marodka. Ze zdravotních důvodů nemohli být na šampionát nominováni brankář Ondřej Kolář, obránci David Hovorka, Filip Novák, Václav Jemelka a Tomáš Petrášek a záložníci Lukáš Provod, Václav Černý a Jan Kopic.

„Někteří z nich by v nominaci určitě byli. Ale bohužel i takové starosti fotbal přináší. Přeju všem těm hráčům hlavně to, aby se co nejdřív uzdravili. Vezměte si třeba Lukáše Provoda. Prožíval životní sezonu, měl formu a my jsme s ním počítali do základní sestavy. Je to pro něj sportovní tragédie a pro nás citelné oslabení,“ dodal Šilhavý.

Český tým se utká v přípravě na šampionát s Itálií (4. června od 20.45, Bologna) a s Albánií (8. června od 20.15, Praha).

V základní skupině EURO 2020 má za soupeře Skotsko, Chorvatsko a Anglii. První dva zápasy odehraje v Glasgow, poslední utkání v Londýně.

Nominace na EURO
Brankáři:
Jiří Pavlenka (Werder Brémy), Tomáš Vaclík (Sevilla), Aleš Mandous (SK Sigma Olomouc).
Obránci:
Ondřej Čelůstka (Sparta), Jan Bořil (Slavia), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Tomáš Kalas (Bristol), Aleš Matějů (Brescia), Vladimír Coufal (West Ham), David Zima (Slavia), Jakub Brabec (Plzeň).
Záložníci:
Jakub Jankto (Sampdoria Janov), Antonín Barák (Hellas Verona), Tomáš Souček (West Ham), Tomáš Holeš (Slavia), Lukáš Masopust (Slavia), Alex Král (Spartak Moskva), Vladimír Darida (Hertha Berlín), Petr Ševčík (Slavia), Jakub Pešek (Liberec).
Útočníci:
Michael Krmenčík (PAOK Soluň), Tomáš Pekhart (Legia Varšava), Patrik Schick (Leverkusen), Matěj Vydra (Burnley), Adam Hložek (Sparta).

Další články