Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Pět vstřelených góů Viktorka na úvod přípravy zvítězila

Viktorka na úvod přípravy zvítězila

15. 06. 2019 - 13:04

V prvním přátelském utkání sezony 2019/2020 se Viktoria Plzeň utkala s třetiligovými Domažlicemi. Trenér Vrba měl k dispozici necelé dvě jedenáctky, a tak opět prostřídal několik hráčů. Dvě asistence si při plzeňské premiéře připsal Ondřej Mihálik, po návratu po zranění se prosadil také Michael Krmenčík.

Jako první zahrozili hosté. Po centru Došlého hlavičkoval René Kropáček do tyče. Na druhé straně pak Viktoria udeřila z rohového kopu, centr Jana Kovaříka uklidil do sítě Luděk Pernica. Krátce nato střílel Havel nad bránu, za Domažlice pak Sváčka prověřil Došlý. Druhou branku přidali viktoriáni v 19. minutě duelu – výborný míč od Ondřeje Mihálika dopravil do brány Jean-David Beauguel.

Za Jiskru se opět dostal do šance Petr Došlý, jenže opět si s tím poradil brankář Dominik Sváček. A tak znovu skórovali domácí, opět to byl Mihálik, který výborně přihrál na Michaela Krmenčíka, jenž skóroval hned poprvé po svém návratu do hry! Brankář Sváček se stále nenudil, po rohovém kopu Jiskry musel zasahovat proti nebezpečné hlavičce Jakuba Teršla. Ve 41. minutě ho pak znovu ohrozil Petr Došlý, nicméně plzeňský gólman udržel čisté konto. Na konci půle ještě vychytal velkou šanci Kropáčka.

Do druhého poločasu poslal trenér Pavel Vrba téměř celou změněnou sestavu. Hned zpočátku navýšil jeho tým na 4:0, po rozehraném rohu z hranice vápna a zpoza bránícího hráče skóroval Milan Petržela. Ten mohl po hodině hry přidat i další gól, ale tentokráte jej Lukáš Brych vychytal. V 66. minutě pak chytil domažlický brankář i přízemní pokus Joela Kayamby.

Velkou šanci hostujícího týmu měl posléze René Kropáček, který ale z brejku Šimanovu bránu vysoko přestřelil. V 71. minutě už se ale účastník ČFL dočkal gólu – po přihrávce před prázdnou branku se prosadil Petr Došlý. Čtyři minuty nato byl ve vápně faulován Čermák a nařízený pokutový kop proměnil Joel Kayamba. Domažlice se poté znovu prosadily, nádhernou technickou střelou z dálky nedal Šimanovi šanci Petr Došlý. Minutu před koncem mohl šestý gól domácích přidat Ondřej Štursa, ale na Brycha nevyzrál.

FC Viktoria Plzeň - Domažlice 5:2 (3:0)

Branky: 8. Pernica, 19. Beauguel, 25. Krmenčík, 48. Petržela, 75. Kayamba (pen.) – 71. Došlý, 77. Došlý. Rozhodčí: Štrincl – Janoch, Volf. Diváci: 450.

Plzeň: 1. poločas: Sváček – Havel, Hejda, Pernica, Hloušek – Mihálik, Hořava, Kalvach, Kovařík – Krmenčík, Beauguel.  2. poločas: Šiman – Řezník, Hejda, Pernica (62. Hloušek), Limberský – Štursa, Čermák, Pačinda, Petržela – Kayamba – Chorý.
Domažlice: Švihořík (46. Brych) – Kadar, Čihák, Hranáč (53. Provod), Mlynařík (46. Rychnovský) – Došlý, Matas (81. Šmejkal), Teršl (46. Černý), Vůch (53. Arzberger) – Kropáček (81. Vůch), Dvořák.

Další články