Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

UEFA rozhodla Zápasy české reprezentace budou v září bez diváků

Zápasy české reprezentace budou v září bez diváků

foto: fotbal.cz

28. 07. 2020 - 13:48

Česká reprezentace se prozatím bude muset obejít bez podpory svých fanoušků. Evropská fotbalová unie rozhodla, že všechny zápasy pod hlavičkou UEFA se budou zatím hrát bez diváků. To bude platit až do případného dalšího rozhodnutí výkonného výboru UEFA v celé věci. V praxi to znamená, že zářijový zápas na Andrově stadionu mezi Českou republikou a Skotskem se bude hrát před prázdnými ochozy. Uvedl to web fotbalové asociace.

Přestože česká vláda přítomnost fanoušků na fotbale v omezeném režimu připouští, všechna podzimní utkání reprezentace pořádá UEFA. A ta prozatím diváky ve všech svých seniorských soutěžích mužů a žen na stadiony z hygienických důvodů souvisejících s pandemií COVID-19 nepustí.

FAČR toto nařízení musí respektovat, takže na zápas Ligy národů proti Skotsku (7. září 2020) vstupenky prodávat nebude. Pokud by se názor UEFA v tomto směru změnil, je česká asociace připravena podle nově nastavených podmínek okamžitě reagovat.

UEFA situaci monitoruje a komunikuje se svými členy. Podle svého dřívějšího vyjádření je připravena rozhodnutí ohledně diváků změnit, jakmile to situace v Evropě dovolí.

FAČR se zároveň intenzivně zabývá tím, jak fanouškům nabídnout zážitek ze sledování zápasů české reprezentace i bez jejich přítomnosti na stadionu. Začátkem srpna tak představí unikátní projekt, který příznivce národního týmu přiblíží co nejvíc mužstvu.

Další články