Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Akademie individuálních sportů kraje zahajuje další rok

Akademie individuálních sportů kraje zahajuje další rok

foto: Plzeňský kraj

01. 02. 2020 - 14:00

Už tři akademické roky má za sebou Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje. Slavnostní zahájení roku čtvrtého se konalo ve Sportovní hale Sportovního gymnázia Plzeň, které je silným partnerem akademie. Kromě souhrnu dosavadních úspěchů nejen akademie samotné, ale především jejích členů se dočkali oficiálního přijetí také členové noví. Zároveň byl oficiálně zařazen nový sport v AIS PK, a to box. Slavnostního podvečera se zúčastnil společně s dalšími donátory za Plzeňský kraj náměstkem hejtmana Ivo Grüner.

Plzeňský kraj je hlavním donátorem Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje, která je pomyslným spojovacím prvkem mezi sportem jako koníčkem a sportem profesionálním. Poskytuje mladým sportovcům zázemí na poli fyzioterapie, nutriční poradenství, konzultace špičkovými lékaři v případě zranění a také pomáhá s tréninkovými plány a jejich evidencí. Z unikátní akademie, která se zabývá celkem sedmnácti sporty, a je po akademii fotbalové, hokejové, házenkářské a triatlonové další úspěšnou, pochází řada sportovních celebrit.

Jonáš Forejtek, talentovaný tenista a student Sportovního gymnázia Plzeň se může pochlubit 100% úspěšností na Davis Cupu, vítězstvím dvouhry juniorů na US Open, vítězstvím ve čtyřhře juniorů na Wimbledonu a na Australian Open.

Kanoistka Antonie Galušková je juniorskou mistryní světa ve slalomu na divoké vodě z roku 2019.

Pavlína Vargová je juniorskou mistryní světa v triatlonu XTERRA 2018 a několikanásobná mistryně ČR.

Další články