Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

PŘEHLEDNĚ: Otevírají se restaurace, bazény

PŘEHLEDNĚ: Otevírají se restaurace, bazény

foto: Pixabay

31. 05. 2021 - 07:42

Dnes v České republice nastává velké rozvolnění vládních opatření, která byla přijatá kvůli snaze zpomalit pandemii koronaviru. Mezi hlavní změny patří otevření vnitřních prostor restaurací, hospod i barů. Podívejte se na přehled změn, který připravil Večerník.

Restaurace

Od dnešního dne mohou restaurace opět otevřít své vnitřní prostory, platí však přísná pravidla. Hostů může být maximálně tolik, kolik je míst k sezení, nejvýše však čtyři u jednoho stolu. V podnicích se nesmí hrát živá hudba a tančit.

Hosté musí dodržovat rozestupy a v případě, že nekonzumují občerstvení, mít také nasazený respirátor. V případě nutnosti se budou muset prokázat negativním testem na koronavirus, případně potvrzením o očkování nebo o prodělání nemoci covid-19.

Bazény, koupaliště, wellness, sauny

Znovu se mohou otevřít také bazény a koupaliště s limitem jeden člověk na 15 metrů čtverečních vodní a odpočinkové plochy v její blízkosti. Respirátor bude nutný při vstupu a v odpočinkových zónách, při koupání ne. V saunách a solných jeskyních bude moct být najednou zaplněných maximálně 30 procent kapacity.

Pro vstup bude nutné prokázat se negativním testem z oficiálního odběrového místa, potvrzením o očkování, nebo prodělané nemoci v posledních 180 dnech.

Herny a kasina

Otevřít mohou nově také herny a kasína. Zároveň se na 250 osob uvnitř i venku zvyšuje počet účastníků na kongresech či konferencích.

Kluby a diskotéky

Otevírají také kluby a diskotéky. Zatím ale bez tance. Lidé se budou muset prokazovat negativním testem z oficiálního odběrového místa.

Sportoviště

Ve vnitřních prostorách sportovišť nově platí limit jednoho člověka na 15 metrů čtverečních. Nově mohou sportovci využívat i šatny.

Další články