Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Alkohol za volantem Řidič narazil do několika stromů a sjel z cesty

Řidič narazil do několika stromů a sjel z cesty

27. 05. 2019 - 14:00

Dne 25. května 2019 v 03:25 hodin došlo k dopravní nehodě na silnici mezi obcemi Domažlice a Horšovský Týn. Dvacetiletý řidič, který nebyl Čech, jedoucí ve směru od Domažlic na Horšovský Týn nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu pozemní komunikace.

V ostré pravotočivé zatáčce vjel do protisměru a dále na levou krajnici a vlevo mimo komunikaci, kde postupně narazil do dopravního značení Vodící tabule a do několika stromů. Při dopravní nehodě došlo ke zraněním řidiče a jeho spolujedoucího, kteří byli převezeni k ošetření do Domažlické nemocnice. U řidiče byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem 1,57 promile alkoholu v krvi.

Řidič přiznal požití alkoholu před jízdou a souhlasil s naměřenými hodnotami. Po řádném poučení se však odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Na autě vznikla škoda 30 tisíc korun, na dopravním značení byla škoda vyčíslena na 5 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

Další články