Zde může být vaše reklama.
Sobota 27.4.
Svátek má Jaroslav
Menu

Univerzita zve na Den s fyzikou

Univerzita zve na Den s fyzikou

22. 05. 2019 - 12:27

Už zítra proběhne na Západočeské univerzitě v Plzni 12. ročník akce Dne s fyzikou, jejímž cílem je podpořit zájem dětí o přírodovědné obory, představí žákům základních a středních škol netradiční pokusy a vědecké hrátky.

Od 8 do 10:40 hodin budou k vidění pokusy s vývěvou, optické pokusy s lasery, žáci zjistí, na jakém principu funguje elektrická kytara, co všechno umí podtlak nebo Teslův transformátor, ochutnají vesmír všemi smysly a v případě jasného počasí budou moct pozorovat Slunce. 

V 9 hodin dopoledne se uskuteční přednáška děkana Přírodovědecké fakulty Univerzity Hradec Králové Jana Kříže nazvaná Sport ve fyzikálních úlohách, šitá na míru studentům Sportovního gymnázia.

V závěru dopoledne budou oceněni žáci, kteří uspěli v krajských kolech fyzikální a astronomické olympiády.

"Den s fyzikou pořádá katedra matematiky, fyziky a technické výchovy Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni ve spolupráci s krajskou komisí fyzikální olympiády Krajského úřadu Plzeňského kraje, Českou astronomickou společností a plzeňskou pobočkou Jednoty českých matematiků a fyziků," uvedla tisková mluvčí univerzity Šárka Stará.

Další články