Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

V Přešticích proběhl Malý záchranář

V Přešticích proběhl Malý záchranář

30. 05. 2019 - 14:00

V úterý 28. 5. se na pozemku a v budově základní školy Josefa Hlávky v Přešticích uskutečnilo jedno z oblastních kol soutěže Malý záchranář. Soutěžilo dvanáct týmů ze sedmi obcí jižního Plzeňska. Děti plnily disciplíny na osmi stanovištích a poté se přesunuly k teoretické části, kterou představoval písemný test.

Během doby, kdy se soutěžící snažili dosáhnout těch nejlepších výsledků, mohli si ostatní žáci a veřejnost užít den mezi hasiči, záchranáři a policisty, který probíhal na venkovním pozemku školy. Bohužel počasí akci dvakrát nepřálo, ale návštěva byla i tak vysoká.

Návštěvníci měli příležitost si prohlédnout mobilní požární techniku Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje a Záchranného útvaru ze Zbirohu.

Mohli si osahat moderní i historické vojenské pěchotní zbraně a výstroj, zastřílet si na střeleckém trenažéru, prolézt zakouřeným stanem, či si vyzkoušet, jaké je to převrhnout se v autě na střechu a zpět na kola.

To nebyla jediná lákadla dne, kromě statických ukázek všech složek Integrovaného záchranného systému a Armády České republiky, byly připravené i ukázky služební kynologie psovodů Policie České republiky a hašení pomocí ručních hasicích přístrojů pod dozorem příslušníků HZS Plzeňského kraje. Možnost vyzkoušet si, jak se s takovým hasicím přístrojem pracuje, využily nejen některé paní učitelky, ale zejména pak žáci a šlo jim to velmi dobře.

Další články